19 Aralık 2013 Perşembe

0-3 Yaş Arası Çocuklarda Oyuncak Seçimi / O-3 År Børn Legetøj



Oyuncaklar çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip. Doğru seçilmiş bir oyuncak, çocuğun duyularını ve motorik becerilerini geliştirir.
Burada önemli olan biraz daha bilinçli bir şekilde davranmak. Ve ne aldığımızı tam olarak bilmek. Yani hangi malzemeden üretilmiş. Çocuk sağlığına zarar veren boya içeriyor mu gibi.
Sonraki adım mutlaka çocuğun yaşına uygun oyunca almak olmalı. Eğer evde 3 yaşından daha küçük bir başka çocuk varsa, oluşabilecek tehlike düşünülmeli. Mutlaka sesi kontrol edilmeli alınan oyuncağın, çok yüksek ses çıkartan bir oyuncak çocuğun algısını olumsuz yönde etkiler. Eğer alacağınız oyuncaktan emin değilseniz bunu mutlaka araştırmalı sonrasında almalısınız

1. Her zaman kaliteli oyuncaklar alın. Çok ve çocuğumuza zararı olabilecek oyuncak yerine, az ama kaliteli olmasına özen gösterin.
2. 0.3 arası çocuklar oyuncakları biraz sert kullanabilirler. Dayanıklı ve öğretici oyuncalar alınmalı. Mutfak oyuncakları, büyük arabalar gibi
3. Oyuncaklar sadece plastikten üretimiyor. Diğer alternatifleride değerlendirin. Tahta, metal, kumaş gibi.
4. Çocukların iki ayrı dünyaları vardır. Gerçek dünya ve hayal dünyası. İki dünyayı da besleyen oyuncak alın.
5. Belli kategoride alınan oyuncaklar onların hem dünyayı anlamalarına yardım eder, hem de duygusal gelişimlerine katkı sağlar mesela insan, hayvan formunda oyuncaklar ya da doğayı anlatan ağaç vs forumuna sahip oyuncaklar gibi.
6. Aldığınız oyuncağın çocuğu korkutmamasına dikkat edin. 
7.Çocuklar oyun oynarken bir çok farklı rolle girer, oyuncalar da burada yardımcı görev üstlenir.

Legetøj kan være med til at udvikle barnets sanser og motoriske evner, husk dag og at tjekke at legetøjet er solidt lavet, ved at hive i hjul, øjne, næser og andre smådele. Hvis du kan hive de af, så kan et barn også. Børn under tre år undersøger alt ved at putte det i munden. Vælg derfor legetøj uden små dele til børn i den aldersgruppe. Undgå legetøj, der afgiver høje lyde. Køb kun legetøj med Ce market. Køb legetøj, der passer til barnets alder, evner og udviklingstrin. Du kan som regel finde oplysning på pakningen af legetøjet hvilken aldersgruppe, det er beregnet til.

1. Køb altid legetøj af god kvalitet
2. Til små børn(nul til tre) bør man vælge legetøj, som tager udgangspunkt i virkeligheden. Små børn arbejder hårdt på at lære at begå sig viden virkelige verden. Fx legetøjs køkkener, gyngeheste, tøjdyr, små biler og dukker.
3. Sørg for at børnene ikke kun har legetøj af plast. Der skal også være legetøj af træ, metal, skind osv.
4. Større børn leger både ud fra en fantasi verden og en verden, der ligner virkelige verden. Giv børnene noget fra bege verdener.
5. Børn har behov for legetøj fra alle fem hovedkategorier: Mennesker, dry, redskaber, systemer/ strategier og naturting.
6. Vær ikke bange for at give børnene køns-specifikt legetøj
7. At lege med andre børn er vigtigt for legen, vælg også lege sammen med hver sin hovedrolle.
8.Spil er også legetøj. Spil er imiteret virkelighed. Hvor man lærer at vinde og tabe. Lærer at man er god til nogle spil, og andre er bedre til spil  ligesom i livet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder